Svečana akademija i susret generacija 19.5.2017.

Svečana akademija i susret generacija 19.5.2017.

Petak 19.5.2017. bio je veliki i svečan dan za Gimnaziju. U 17 časova održana je svečana sednica Nastavničkog veća na kojoj su dodeljene plakete i zahvalnice zaposlenima, ustanovama i drugim organizacijama koje su pomagale rad naše škole. Nakon sednice obišli smo nekadašnju zgradu Gimnazije (sadašnja OŠ “Ljuba Nešić”). Svečana akademija održana je u pozorištu “Zoran Radmilović” a u foajeu pozorišta bila je organizovana izložba fotografija sa obeležavanja svih dosadašnjih jubileja. Pred prepunom salom u zaječarskom pozorištu, uz predivne zvuke i bogat program u kome su učestvovali učenici i profesori zaječarske Gimnazije, dostojanstveno je obeležen ovaj značajan datum. Nakon akademije organizovan je susret generacija u hotelu “Srbija-Tis”.

Susret

“Promiču lica kroz vreme. Na nekima je zvezdano nebo, neka su poput osunčanog mirnog jutra. U pogledima su snovi i boje najsnažnijih reči. Na usnama treperi nadahnuće, i pesma u kojoj je svet bolji, lepši i svetliji.

Promiču ljudi. Njihove ruke još uvek mogu da zagrle ceo svet, da oteraju magle i da dohvate najudaljenije plavetnilo. Koraci su im toliko laki da mogu da otrče za jedan dan u daleki svet, i već sledećeg da se vrate u svoj grad jer samo u njemu ispod krošnje drveta u školskom dvorištu nebo može najnežnije da sanja.

Ko bi mogao izbrojati sve susrete? Njih pamti svetlo meseca. Pogledajte kako se lagano spušta na vaš dlan.

Ko bi mogao zapisati sve izgovorene reči u susretima? Njima se ponosi rumenilo blaženog sumraka.

Nižu se susreti, promiču lica. Sjaj mladosti na njima je probudio uspavano cveće i ozeleneo polja života. Čujete li kako se sa njima bude i vaša srca?…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *